2022 Beton Parke Nedir? Beton Parke Kullanımı Ne Gibi Avantajlar Sunar?
Blog

2022 Beton Parke Nedir? Beton Parke Kullanımı Ne Gibi Avantajlar Sunar?

Beton parke üst yapıların imaları sırasında kullanılabilecek önemli yapı taşları arasındadır. Özellikle mimari yapıların yer döşemelerinde tercih edilen bu yapı malzemesi, oldukça kullanışlı şekillere sahiptir. Yer döşemelerinizin daha şık görünmesi ve daha sağlam olabilmesi için beton parkelerden yardım alınmaktadır. Bu parkelerde genel olarak doğal bileşenlere yer verilmektedir. Bu sayede evlerin zemin kısımları doğal bir kaplama türü ile baş başa kalmaktadır. Beton parkelerin farklı türleri bulunmaktadır. Bu türlerden en çok tercih edileni kilitli parkelerdir. Kilitli parkeler, fiyat olarak diğer türlerden çok daha uygun olanıdır. Bu nedenle kilit parkeler, hem ekonomik olarak sizi zora sokmaz iken hem de istediğiniz görünümü sizlere kısa sürede sunacaktır. Aşağıda kilit parkeler de dahil olmak üzere pek çok beton parke çeşidi yer almaktadır. Ayrıca beton parkelerin özelliklerine ve avantajlarına da bu yazı sayesinde erişebilirsiniz.

2022’de Beton Parkenin Kullanımı

Beton parkeler yere döşenir iken ilk olarak elenmiş bir kumdan yararlanılmaktadır. İnce taneli kum zemine eşit miktarda dökülerek yer tamamen düz hale getirilmektedir. Kumun eşit dağıtımından hemen sonra tekrar düzleştirme gerçekleştirilmektedir. Bu işlem sırasında işinin ehli insanlar en ufak bir girinti ve çıkıntı oluşturmamaya dikkat etmektedir. Tamamen düz bir alan oluşturulduktan hemen sonra beton parkenin yere döşenme işlemine başlanmaktadır. Tüm beton parkeler dikkatli bir şekilde kumun üstüne yerleştirilmektedir. Ardından her bir parke üzerine kompaktör kullanılarak basınç uygulanmaktadır. Bu işlem sonucunda beton parkelerin yerinden hareket etmemesi için boşluk kısımları sıva ile desteklenmektedir. İnce elenen kumlar kaliteli beton parkeler arasına yerleştirilerek ekstra bir dayanıklılık sağlanmaktadır.

Parkeler genel olarak saha ve yol gibi halka açık alanlarda kullanılmaktadır. Ayrıca park, bahçe ve otoparklarda da beton parkelere yer verilmektedir. Evlerinizin bahçesinde ihtiyaç duyacağınız beton yer döşemeleri için beton parke çeşitlerinden yardım alabilirsiniz.

2022 Beton Parke Kullanımı Avantajları

2022 Beton Parke Kullanımı Avantajları

Beton parke kullanımı inşaat ve mimari gibi sektörler başta olmak üzere pek çok sektörde avantajlı sonuçlar doğurmaktadır. Bu sonuçlar aşağıda listelenmiştir:

  • Beton parkeler düz zemine basit bir şekilde uygulanabilen taşlardır. Parkelerin uygulaması sırasında herhangi bir ince işçilik gerekmemektedir.
  • Beton parkeler farklı en, boy ve şekle sahiptir. Bu nedenle ev, bahçe, otopark gibi farklı alanlarda kolay bir şekilde kullanılabilmektedir.
  • Parkelerin geri dönüşüm özelliği bulunmaktadır. Bu sayede bir kez kullanılan parke sökülerek tekrar tekrar kullanılabilmektedir. Yeniden kullanılan parkeler sıfıra yakın bir dayanıklılık sunmaktadır.
  • Sağlam beton parkeler 25 yıla kadar kullanılabilmektedir. Bu süre zarfı boyunca ekstra bir durum olmadıkça bakıma ihtiyaç bulunmamaktadır.
  • Parkeler hem basınca hem doğa olaylarına hem de suya karşı dayanıklıdır. Bu nedenle dış mekanlarda güvenle tercih edilebilmektedir.
  • Parkelerin üretimi sırasında yerli ham maddelerden yararlanılmıştır.
  • Beton parkelerin çevreye zararı bulunmamaktadır. Bu nedenle çevreci bir yaklaşım izlenmektedir.

2022 Beton Parke Çeşitleri

Beton parkeler genellikle inşaat sektöründe kullanılan bir üründür. Ürünü parklarda, kamuya ait alanlarda ve sokaklarda görmek mümkündür. Pek çok doğa olayına karşı hasar almadan dayanabilen beton parkeler, ağır yüklü araçlara ve basınca karşı dayanıklılık da göstermektedir. Nitelikli beton parkeler aynı zamanda dekoratif olması ile de bilinmektedir. Farklı şekil ve büyüklüklere ev sahipliği yapan beton parkelerin birbirinden farklı çeşitleri bulunmaktadır. Çeşitler arasında kilit parkeler, çim taşı ve altıgen parkeler yer almaktadır. Bu çeşitlerden en sık tercih edilen kilit parkelerdir.

2022 Altıgen Beton Parke

Yol, bahçe gibi alanlarda kullanılan altıgen parke petek görünümüne sahiptir. Sağlamlığı ile dikkatleri üzerine çeken bu parke, dekoratif görünümü ile de tercih edilmektedir. Parke iç içe geçerek uygulanabilmektedir. Bu sayede basit bir uygulaması olduğu bilinmektedir. Altıgen parkeleri geniş dış alanlarda kolayca kullanabilirsiniz. Bu ürünün üretimi esnasında herhangi bir canlıya zarar verilmemektedir.

2022 Kilit Beton Parke

Döşeme açısından kolaylık sunan kilit parke çevre düzenlemeleri sırasında sıkça tercih edilmektedir. Zorlu hava koşullarına dayanan bu ürün basit bir işçilik ile uygulanabilmektedir. Kilit parkede hem donma hem de kayganlığa karşı dayanım söz konusudur.

2022 Çim Taşı Beton Parke

Çim taşı genel olarak peyzaj çalışmalarında kullanılan bir üst yapı malzemesidir. Bu taş yağmurlu günlerde suyu içerisine absorbe ederek oluşabilecek tehlikeleri minimuma indirmektedir.