2022 Bordür Üretimi, Kullanımı ve Avantajları
Blog

2022 Bordür Üretimi, Kullanımı ve Avantajları

Bordür, yol üzerinde biriken yağmur ve kanalizasyon sularının belirli bir tarafa yönlendirilmesi amacı ile kullanılan ürünlerdir. Bordürler pek çok alanda kullanışlı parçalardır. Hem Türkiye’de hem de dünya genelinde sık kullanılan bu parçaların belediyelere ve inşaat firmalarına sağladıkları katkı oldukça fazladır. Evrensel açıdan sık kullanılan bu ürünler, oldukça dayanıklı malzemelerden imal edilmektedir. Bordürlerin dayanıklı olması suyu yönlendirme amacından ziyade koruma amaçlı da kullanılabilmektedir. Yolun kenar kısımlarında, ağaçların çevrelerinde ve duvar kaplaması sırasında tercih edilen bordürler, koruyucu niteliğe sahip olanlardır. Bordürlerin yapısı kolay kolay bozulmamakta ve şekil değişimi meydana gelmemektedir. Sağlık açısından herhangi bir zarar ortaya çıkarmayan bu ürün, çevreye duyarlı olarak imal edilmektedir. Dayanıklı bordürler yıllar boyu kullanılsa da yüzeylerinde herhangi bir renk solması meydana gelmemektedir. Bordürler yüzeylerinde su tutmamaktadır. Suya temas eden bordürlerde su yüzünden erime ya da dağılma görülmemektedir. 

2022 Bordürlerin En Sık Kullanıldığı Alanlar

2022 Bordürlerin En Sık Kullanıldığı Alanlar

Bordürler kamuya ait alanlarda ve özel alanlarda sık sık kullanılabilmektedir. Bordürlerin kullanıldığı alanlar arasında aşağıdaki yerler bulunmaktadır:

  • Okulun bahçe kısımları,
  • Evlerin duvar kenarları,
  • Kaldırım kenarı,
  • Ağaçların çevreleri,
  • Yol ayırması işlemi,
  • Zeminin kaplanması sırasında,
  • Döşemelerin yüzeyinde,
  • Parklarda,
  • Peyzaj işlemleri sırasında.
  • Yüksek sıcaklığın kullanıldığı yerlerde.

Bordürler yukardaki alanlar dışında da pek çok noktada kullanılabilmektedir. Suyun bir noktadan başka bir noktaya taşınması amacı taşıyan her sektörün bordüre ihtiyacı bulunmaktadır. Sağlam bordür üretimi yapan firmamız bu noktada işletmelere destek sağlamaktadır.

2022 Bordür Tipleri

Günümüzde kullanılan farklı pek çok bordür tipi bulunmaktadır. Bu tipler farklı boy, renk ve çaplarda üretilen ürünleri kapsamaktadır. Bordürlerin farklı tipleri çevre ve şehircilik faaliyetlerini kapsamaktadır. Bordür tipleri genel olarak aşağıdaki şekilde ifade edilebilmektedir:

  • Beton Yapı Bordür Tipi: Beton bordürler özellikle kent peyzajı sırasında kullanılan ürünlerdendir. Konutların ve çeşitli kurumlarında bahçe kısımlarında kullanılan bu tip, tasarım uygulaması için idealdir.
  • Geçmeli Bordür Tipi: Özellikle coğrafi şartlar ile baş etmek zorunda kalan alanlarda kullanılan bu tip, özgün bir tasarıma sahiptir. Peyzaj uygulamalarında yararlanılan bu tip sayesinde hoş görünen bir bahçe ortaya koyabilirsiniz.
  • Ağaç Bordür Tipi: Peyzaj çalışmaları için önemli bir paya sahip olan ağaç bordür tasarım açısından dikkat çekicidir. Hem ev bahçesi hem iş yeri bahçesi hem de parkların tasarımı sırasında yararlanılan bu ürün oldukça kullanışlı bir yapıya sahiptir.

2022 Bordür Taşı

Bordürlerde en çok ön plana çıkan ürünler bordür taşlarıdır. Bordür taşları kentsel faaliyetler için büyük bir öneme sahiptir. Farklı renk ve şekillere sahip olan taşlar ihtiyaca uygun olarak tasarlanmaktadır. Bordür taşlarında kusursuz bir tasarım söz konusudur. Kurulum aşaması son derece basit olan bu taşlar pek çok coğrafi şarta dayanıklıdır. Taşların kırılma dirençleri oldukça fazladır. Kaldırım taşı adı ile bilinen bu ürün bordür makinesinde elde edilmektedir. Bu taşlar ile bir arada parke taşları ve kilit taşlar kullanılabilmektedir.

2022 Bordür Taşı Kullanımı

2022 Bordür Taşı Kullanımı

Bordür taşları arasında pek çok seçenek bulunmaktadır. Her bir seçeneğin kendine özgü bir kullanımı vardır. İşlevselliklerine ve tasarımlarına uygun olarak bordürler farklı sektörlerde kullanılabilmektedir. Bazı bordür taşlarının yol için özel olarak üretildiği görülmektedir. Bazı bordür taşları ise kaldırım kenarlarında kullanılmak üzere özelleşmiştir. Kullanıldığı alana hoş bir görünüm kazandırması ile bilinen bu taşlar, ekonomik olarak da avantajlıdır. Ekonomik bordür taşları sayesinde ideal yapılar ortaya çıkarılabilmektedir.